domingo, 28 de febrero de 2010

Bañeres i Merotto, vencedors a Barcelona

La temporada ciclista a la ciutat de Barcelona ha començat aquest diumenge 28 de febrer amb dues curses organitzades pel CC Provençalenc, la PC Poble Nou i l'EC Sant Andreu.

Minuts després de les nou del matí, 57 ciclistes van començar a pedalar en la sisena edició de la Cursa Social Interclubs. Aquesta prova és també el campionat social dels tres clubs organitzadors, que en el cas del Provençalenc arriba a la 80ena edició.

Després de diversos intents, l'escapada que va decidir la victòria es va produir a meitat de cursa i la formaren cinc corredors: Albert Bañeres (Munt-Bikes), Juan Carlos Medina (RD Telecomunicacions), Francisco Javier Sánchez (CC Rubí), José María Benítez (Cecoc) i Albert Miró (Trujillo).

Aquest mateix va ser l'ordre d'arribada a meta, després d'un aferrissat esprint final. A un minut i 23 segons David Pua va donar temps al gran grup.

El podi dels socis del Sant Andreu va estar format per Pablo López, Xavier Garrido i Jordi Fonollosa. Per part del Poble Nou els primers van ser Daniel Gómez, Marco Barbensi i Enric Mor. I del Provençalenc, el podi el va encapçalar el seu president Jaime García.

La categoria de fèmines va estar copada per les noies de l'equip JCS Construccions, pertanyent a la PC Nicky's de Terrassa, Judit Vidal, Elisabet Bru i Ana Ladero.

Teniu la classificació de la cursa en aquest enllaç.

La Cursa Interclubs, a més, ha estat l'última puntuable de la I Challenge de Socials de Barcelona. La classificació general final d'aquesta primera edició ha estat encapçalada per Jordi Soler (Inverse-Ajuntament de Lleida), José Madrigal (Pinturas Grimaldo) i Albert Bañeres (Munt-Bikes). El primer cicloturista ha estat Albert Miró (Trujillo) i la primera fèmina Judit Vidal (JCS Construccions).

Teniu tota la informació de la Challenge a la seva web.

A continuació es va celebrar el IV Premi Inauguració de Veterans que, a més, va ser la primera puntuable de la Xallenge de Veterans 2010. Amb una participació rècord, 107 corredors de les categories V40, V50, V60 i Fèmines es van enfrontar a les 25 voltes al circuit de la Mar Bella.

La cursa va estar protagonitzada pel fort vent que va incomodar els corredors de principi a fi. A més, el ferri control dels equips més potents de la categoria va impedir les fugues.

Al final el gat a l'aigua se'l va emportar l'italià del Cecoc Mirco Merotto. El guanyador de la Xallenge 2009, continúa així amb el maillot groc de líder gràcies a un impressionant esprint final. Darrere seu van arribar Juanjo Agüero (Pinturas Grimaldo) i Santiago Molina (AC Parets), que van completar el podi de la categoria V40.

El podi de Veterans 50 també va estar encapçalat pel guanyador de la Xallenge 2009 V50, en Salva Gálvez (Galvesport), seguit pel seu company d'equip, el nord-americà Daniel Joder i Antonio Terrones (Cecoc).

La classificació de Veterans 60 va estar formada per Daniel López (Torras Suministraments), Juan Hernández (Escola Pratenca) i Ramon Verdaguer (Immobiliàries León).

La classificació de les fèmines va estar encapçalada per una corredora de luxe, l'actual campiona d'Espanya enrolada en l'equip italià Team Valdarno Marta Vilajosana. Segona va ser l'habitual en el Premi Inauguració Elena Carbonell.

I per equips va guanyar el Cecoc, seguit pel Galvesport i pel Pinturas Grimaldo.

Des de l'organització es vol agrair la magnífica tasca de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Protecció Civil i voluntaris i l'ajuda que autoritats i patrocinadors han donat per la celebració de les dues curses.

Resultats del Premi Inauguració a la web de la FCC.

Teniu un complet reportatge fotogràfic al nostre Picasa.