domingo, 27 de febrero de 2011

Oriol Escolano i Adolfo García, vencedors a la Vila Olímpica

La temporada ciclista a la ciutat de Barcelona ha començat aquest diumenge 27 de febrer amb les ja clàssiques curses organitzades pel CC Provençalenc, la PC Poble Nou i l'EC Sant Andreu.

Minuts després de les nou del matí, més de 60 ciclistes van començar a pedalar en la setena edició de la Cursa Social Interclubs. Aquesta prova és també el campionat social dels tres clubs organitzadors, que en el cas del Provençalenc arriba a la 81ena edició.

La cursa es va disputar en format d'esprints cada cinc voltes. Després del primer, es va formar l'escapada que va decidir la victòria. La formaren tres corredors: Albert Bañeres (Muntbikes-Nutrisport), Oriol Escolano (CJAM-CKT-Novatec) i Angel Nevado (Bikeberguedà).

Entre els dos primers es van repartir la gran part dels punts però la cursa es va decantar del costat d'Escolano gràcies a la primera posició en el disputadíssim esprint final, fet que li va donar l'avantatge just per guanyar la cursa.

Com a novetat d'aquest any, cal destacar la col.laboració prestada per l'ONCE i també per la Federació Catalana d'Esports Adaptats, amb una nombrosa participació de tàndems. Els primers de la categoria masculina van ser Joan Artero i Francesc Lorita i en categoria mixta Pepi Benítez i Carles Prades.

El podi dels socis del Sant Andreu va estar format per Jordi Fonollosa, Jack Aldana i Andrés Tigero. Per part del Poble Nou els primers van ser Raúl López i Enric Mor. I del Provençalenc, el podi el va encapçalar el seu president, en Jaime García.

La categoria de fèmines va estar copada per les noies de l'equip Inverse - pertanyent a la PC Nicky's de Terrassa- Elisabet Bru, Judit Vidal i Ana Ladero.

Teniu la classificació de la cursa en aquest enllaç.

La Cursa Interclubs, a més, ha estat l'última puntuable de la II Challenge de Socials de Barcelona. La classificació general final d'aquesta segona edició ha estat encapçalada per Raúl Cruz (Asesores de Navarra), Oriol Escolano (CJAM-CKT-Novatec) i Airan Fernández (Caja Rural). El primer cicloturista ha estat Jordi Fonollosa (EC Sant Andreu) i la primera fèmina Shelley Olds (Diadora-Pasta Zara).

Teniu tota la informació de la Challenge a la seva web.

A continuació es va celebrar el V Premi Inauguració de Veterans que, a més, va ser la primera puntuable de la Xallenge de Veterans 2011. Amb una participació rècord, 109 corredors de les categories V40, V50, V60 i Fèmines es van enfrontar a les 25 voltes al circuit de la Mar Bella.

La cursa es va disputar a un ritme frenètic que, juntament amb el ferri control dels equips més potents de la categoria, va impedir les fugues. Tot i això, s'ha de destacar una de les novetats d'aquest any, com és la introducció de les metes volants en cursa. La primera d'aquesta temporada es va disputar en la volta 12 de cursa i la va guanyar Santi Alentorn (RCB Motor Begues), seguit de Francisco Manuel García (Galvesport) i de Federico Olmedillas (CC Ratpenat).

Al final el gat a l'aigua se'l va emportar el veterà 40 del nou equip RCB Motor Begues, Adolfo García qui, gràcies a un fort atac en les darreres voltes, va aconseguir arribar amb uns segons d'avantatge sobre el gran pilot, que va estar encapçalat per Juan Casanova (Genesis Cycling Team) i José Gázquez (Escola Pratenca), els quals van completar el podi de la cursa i de la classificació general.

El podi de Veterans 50 va estar format per Juan Argudo (Barbastro), Enric Hernández (Probike Team) i Salvador Gálvez (Galvesport).

La classificació de Veterans 60 va estar encapçalada per Joan Manel Borràs (CC Pallejà), Juan Hernández (Escola Pratenca) i Juan Morante (CC Electroizas).

La classificació de les fèmines va estar encapçalada per una habitual en el Premi Inauguració com és l'Elena Carbonell, seguida per la seva companya de l'equip Ono Maria Casanova.

I per equips va guanyar el RCB Motor Begues, seguit pel Galvesport i pel Genesis Cycling Team.

Des de l'organització es vol agrair la magnífica tasca de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Protecció Civil i voluntaris i l'ajuda que autoritats i patrocinadors han donat per la celebració de les dues curses.

Resultats del Premi Inauguració a la web de la FCC.

Teniu un complet reportatge fotogràfic al nostre Picasa.