sábado, 13 de abril de 2013

Marxa Murs de Cervera

Crònica del nostre company C. Duran:
El diumenge passat vaig anar amb en Frank Jimenez a participar a la II Clàssica dels Murs de Cervera, marxa puntuable per el circuit de llarga distancia de la FCC. Abans de donar la sortida es va fer un minut de silenci en memòria del desaparegut Miquel Poblet.
El matí comença molt fresquet (2ºC a la sortida) però de seguida els “arreons” del pilot ens fan entrar en calor. Aquesta marxa es composa de 151 kms. Havent de pujar 16 murs de diferents llargades i diferents percentatges, havent-hi 4 o 5 murs amb rampes per sobre del 19%.
El desnivell acumulat era de 2.400 metres, és a dir, quasi bé a pujar 2 cops el Tourmalet, i d’aquests 2400 metres de desnivell només la meitat (1200) es feien amb els murs, és a dir, que hi havia murs que eren murs però no comptaven com a murs !!!
Hi va haver un mur-convidat-sopresa: el vent !! com va bufar en alguns trossos de carretera oberta!!!. Si es suma a la baixa temperatura fa que la sensació de fred fos tremenda !
El primer sector (80 kms) es fa molt ràpid, gairebé a 30 km/h de mitja però el segon sector engloba els murs més durs tenint com a estrella el mur de Fores (veure foto) amb un tram impressionant al 20%.
El final es fa llarg però les marxes de llarga distància és el que tenen. Ara a per la propera, les Rutes del Montseny la setmana que ve a Granollers.
Al final unes 5 hores i mijta per fer una mitja final de 27 kms/h.

No hay comentarios: