martes, 6 de mayo de 2014

Marxa Racons de la Conca

Cronica C. Durán
El passat diumenge 4 de maig el Xavier Vilanova i els Carles Garrido i Duran vam anar a participar a la marxa Racons de la Conca, a un poble petit i de difícil accés situat a la comarca de la Conca de Barberà: Rocafort de Queralt.
A l’arribar i aparcar el cotxe vaig veure un home gran amb un Maillot de llana del Club Ciclista Provençalenc. La seva cara no em sonava i no vaig poder parlar amb ell perquè vaig arribar amb el temps just per recollir el dorsal i l’obsequi ( una samarreta tècnica i dues ampolles de vi, una de blanc i una de negre).
Un cop es va donar la sortida i pensant que volaríem fins a peu de port resulta que els canallots del Mossos ens van portar neutralitzats quasi 20 kms en un terreny de baixada i llargues rectes posant en perill a tot el pilot sencer ja que no pots dur a 300 ciclistes a 30 per hora. Es podien haver causat moltes caigudes.
Abans de començar el primer port dels 4 van obrir carretera i campi que pugui !! En un no res ens vam posar per el poble de la Riba en una part nova del recorregut que va passar per un tram de bosc quasi pirinenc bordejant un riu ple d’aigua. Espectacular.
Fins el km 50 es va anar pujant sense parar a base de dures rampes fins arribar a coronar el Coll de Prades. La seva llarga baixada amb un asfalt nou va ser d’aquelles en que es un s’ho passa com un nen amb sabates noves.
A partir d’allí ja encaràvem el recorregut antic, amb la pujada a Forès ( 4 kms bastant durs ) que aquest any se’m va ennuegar i vaig arribar a dalt bastant tocat. Allí resulta que em vaig quedar sol i vaig haver de fer quasi 20 kms contra vent jo solet fins que em va agafar un grup que em va dur per Solivella i Guimerà fins encarar la última pujada: el mur de Conesa, amb rampes del 19%. Un cop coronat baixem a meta i a l’arribada dutxa ( aigua freda recuperadora ) i un dinar diguem que acceptable. Això si, els postres tremendos !!!!
 
Ara la propera cita és el diumenge que ve a Terra de Remences, la festa del cicloturisme català.

El participant que vaig veure amb el Maillot del CCP de llana es diu Rafael Tienda i és de Reus

No hay comentarios: