domingo, 22 de febrero de 2009

Aguilar i Madrigal guanyen a Barcelona

La temporada ciclista a la ciutat de Barcelona ha començat aquest diumenge 22 de febrer amb dues curses organitzades pel CC Provençalenc, la PC Poble Nou i l'EC Sant Andreu.

Minuts després de les nou del matí, 36 ciclistes van començar a pedalar en la cinquena edició de la Cursa Social Interclubs. Aquesta prova és també el campionat social dels tres clubs organitzadors, que en el cas del Provençalenc arriba a la 79ena edició.

El primer tall, que al final va resultar ser el bo, va estar protagonitzat pel Daniel Gónzalez (Cariñena Cicles) i pel Sergi Mingote (AC Parets) a qui se'ls va unir poc després l'Àngel Aguilar (Fomobikes). Tots tres van fer via gràcies a la poca entesa del gran pilot, que sempre va tenir un desavantatge d'entre 30 i 45 segons.

La cursa es va decidir a l'última volta, on l'Àngel Aguilar va realitzar un fort atac a la recta de contrameta que li va permetre arribar amb una renta d'uns 10 segons sobre González i Mingote, que van creuar la línia de meta en aquest ordre després d'un aferrissat esprint. Juan Carlos Medina, Eladi Sánchez i Francesc Sánchez van donar temps al gran grup.

A continuació es va celebrar el III Premi Inauguració de Veterans que, a més, va ser la primera puntuable de la Xallenge de Veterans 2009. 88 corredors de les categories V40, V50, V60 i Fèmines es van enfrontar a les 25 voltes al circuit de la Mar Bella.

La primera escapada seriosa es va formar a les primeres voltes de la cursa i la van protagonitzar diverses unitats dels equips Cecoc, Pinturas Grimaldo, Trujillo i Galvesport. D'ella es van destacar els ciclistes Juan Casanova i Mariano Fermín (Cecoc), José Madrigal (Pinturas Grimaldo) i Adolfo García (Trujillo).

Tots quatre van fer via fins que a la darrera volta se'ls hi va unir el Miquel Àngel Cherino (Cecoc) gràcies a un fantàstic canvi de ritme. L'inevitable esprint final es va resoldre amb una clara victòria de Madrigal, que repeteix el triomf de 2008, seguit per García i Cherino, completant així el podi de Veterans 40.

A 36 segons van entrar quatre corredors procedents de l'escapada i a 47 el gran grup. La classificació dels Veterans 50 va estar encapçalada per Juan Argudo (CC Oscense), Salvador Gálvez (Galvesport) i Emilio Torrubia (Tot Color). El podi de Veterans 60 el van formar Joan Manel Borràs (Viroelèctric), Juan Hernández (Escola Pratenca) i Cristóbal Maya (Galvesport).

La classificació de dones va estar encapçalada per Elena Carbonell seguida d'Anna Vericat i per equips va guanyar el Cecoc, seguits pel Pinturas Grimaldo i el Trujillo.

Des de l'organització es vol agrair la magnífica tasca de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Protecció Civil i voluntaris i l'ajuda que autoritats i patrocinadors han donat per la celebració de les dues curses.

Teniu disponible un extens reportatge fotogràfic de la matinal al nostre àlbum de Picasa.

Més cròniques i fotos als blogs dels equips Cecoc, Pinturas Grimaldo i Galvesport i als blogs de Joan Mengual, de Santi Estragué i Sergi Mingote (enllaç1 i enllaç2)