martes, 14 de mayo de 2013

Terra de Remences

 Cronica C. Duran
El passat diumenge el CCP va tenir presència a la Marxa Cicloturista que es celebra a St. Esteve d’en Bas, i que des de l’any 2001 te representació del CCP de forma continuada.
Com sempre vam establir el camp base a la Fonda Carmelita on vam sopar dissabte, dormir i dinar diumenge a base de menjar casolà com ara les patates volcàniques i el flam de ratafia.
Diumenge al matí vam matinar per estar en la sortida ben d’hora per tal de no sortir dels últims ja que sortint davant un s’estalvia els embuts a l’entrar a Olot. El pas per Olot va ser molt estressant ja que la gent semblava que s’estigués jugant l’esprint de les metes volants. Fins agafar la carretera de la Vall de Vianya no vam anar més tranquils tot i que la mitja era de 39 km/h.
De seguida s’agafa el primer port del dia, el de Capsacosta. 8 quilòmetres que vam pujar en menys de ½ hora i baixar ràpidament fins a St. Joan de les Abadesses i posteriorment Ripoll. Allí comença la pujada del segon coll, el de Canes. 15 kms on només són exigents els 3 primers i els 2 últims, la resta es va per la carena i el vam fer a una mitja de 24 kms/h.
El descens cap a Olot es verteginós, agafant velocitats de 75 kms/h de punta. Atravessem Olot per una carretera que la bordeja i arribem al poble de la sortida on un arc inflable ens desvia cap a la llarga o cap a la meta de la curta. Tirem cap a la llarga excepte el J.L. Sanjuanes que volía fer la curta i el R. Carro, que per averia mecànica decideix fer la curta.
El recorregut de la llarga seguía amb el temut Bracons, un port d’uns 7 kms. amb quasi un 9% de pendent mijta. Aquest port s’ha de pujar molt tranquil perque un cop coronat es “baixa” amb algun “repechón” per mig cap a Torelló i Manlleu on comença l’última pujada del dia, el Coll de Condreu que amb una baixada al mig d’uns 4 kms te una llargada de 26 kms. Un cop coronat es baixa cap a la meta a St. Esteve d’en Bas.
Al final dinar de germanor entre els socis Ruben Carro, J.L. Sanjuanes, Carles Garrio, Xavi Vilanova i Carles Duran. Ens van acompanyar el Frank i les nostres respectives dones, la Esther, la Berta, la Montse i la Eva. Com sempre, un bon cap de setmana de bicicleta i bona companyia.
Ara queden les marxes més dures: Superbonaigua, Cadi-Moixeró i Quebrantahuesos. Som-hi !!!!

No hay comentarios: