martes, 26 de mayo de 2009

Marxa Terra de l'Aigua 2009

Crònica de Xavier Vilanova

La marxa és a Riells i Viabrea comarca de la Selva, són 137qm i 2700m de desnivell... curta però intensa!!!

Diumenge 24, amb bon temps i bona temperatura, a les 7h del matí ja hi érem tots els components del comando marxista del CCP. El més matiner Álex González, després un servidor Xavier Vilanova i la resta, Carles Duran, Rubén i Carles Garrido que varen arribar junts però amb dos cotxes. La raó de quatre cotxes i d'aquesta despesa de combustible fòssil contaminant té una justificació: l'Álex venia des de l'Ametlla, els altres des de BCN i jo des de Sabadell, però el Carles D. tenia que baixar ràpidament per un dinar familiar. Després parlarem del que no va poder degustar a Riells.

A la línia de sortida faig la pregunta de rigor al "capo" Charly: quina és la tàctica? La resposta literal va ser: "aprieta el culo y corre, ¡marica el último!" ...i aguanta un grup.

Després de tanta xerrameca gratuïta anem a lo important.

Foto a la sortida gentilesa de la Mariona

Vuit del matí, sortida i velocitat trepidant. Pugem el Coll de n'Orri, aguantant diferents grups que ens porten fins la cruïlla de Sta. Maria de Palautordera. Aquí el pacte de no agressió signat pel Rubens, LoGarri (un parell de cracks!) i jo comença a rutllar. L'Álex i el Charly van per davant. Al segon no el veurem fins el final però a l'Àlex el trobem a un parell d'avituallaments.

Comença lo bo. Pugem a un bon ritme per la carretera del Coll Formic sense arribar a dalt. Ens desviem per la carretera que enllaça amb el Turó de l'Home direcció La Costa del Montseny i agafem la desviació que ens durà al Coll de Sta. Helena (el coco del dia). Aquí parada obligada a l'avituallament, un més que altres.

Tot seguit coronem Coll de Santa Fe -aquí se'ns ajunta un Montjuïc una mica queixós-, Coll de Bordoriol i al terreny entre ports els CCPs entrem als relleus que ens porten al peu del Coll de Collsesplanes. Coronem, pugem Coll de Matamala i ja hi van SIS!!!

Parem a l'avituallament passat Sant Hilari Sacalm. Baixada ràpida entrant a relleus fins el peu de la penúltima pujada del dia, un altre cop el Coll de n'Orri però per l'altra banda. Després baixadeta i última pujada a la Abadia de Sant Martí a Riells. Son 6 qms amb l'última rampa de 100 metres al 10%.

El grup a la meta de Riells

El amics de l'EC Sant Andreu

Al final vuit colls i 12 qms més de propina per anar fins la sortida. Dutxa, dinar amb amanida de pasta i botifarres amb all-i-oli, rebosteria variada, cafès i bona tertúlia.

Per no haver-la feta mai (pago la novatada fent aquesta crònica) bona marxa en molt bona companyia i bona organització. Una marxa totalment recomanable!!

També podeu trobar la crònica del Carles al seu blog.

No hay comentarios: