miércoles, 23 de septiembre de 2009

Cursa de la Mercè 2009

Crònica de Xavier Vilanova "Vilanews"

Diumenge 20 de setembre. Per a nosaltres ja comencen oficiosament les festes de la Mercè.

A les 8:00h em recullen al punt de trobada amb un C3, na Luli (amiga d'Asun, crit de guerra "pillar al tio de taronja!!"), n'Asun (no calen presentacions, crit de guerra "ya té vale!!), en Àlex (germà de Luli i copi), en Sergio (marit de Luli i pilot) i un servidor Vilanews. Fetes totes les presentacions anem cap a plaça Espanya que hi falta gent!!! Això sí, abans fem una visita turística pel barri de Sants-Montjuïc fins que en Sergio troba aparcament davant mateix de l'INEF.

Ens canviem, uns més ràpids que d'altres, i fotos de rigor per a l'història. Baixem xino-xano cap a la sortida (Av. de Rius i Taulet) i ja n'hi una unitat del grup que no aguanta la pressió del moment i s'atura ha fer un "pisStop"!! No pateixis, mantindrem l'anonimat.

A la sortida vaig a cercar en Charly, totalment de blau serà un referent entre tants "naranjitos". Ens retrobem amb la resta i escalfem. Escalfant ens trobem amb n'Ángeles i 9.993 atletes més, déu n'hi do!! Tota un marea taronja.

Es dóna el tret de sortida amb puntualitat britànica i a les 9:30h cames ajudeu-me!! Molta gent i poc espai per a córrer fins que no arribem a la Gran Via, que avui més que mai fa honor al seu nom. Quin estrès!! Vaig amb en Charly ja que amb els altres hem perdut el contacte visual. Anem fent plegats amb estones de xerrameca i tot! Anem sobrats o lents?

En tot moment no deixem de passar i ser passats per corredors. Em trobo amb la meva tieta al punt acordat a prop del quilòmetre 4,5. Salutacions sense aturar. Això sembla que va bé, som-hi!!

Arribem al carrer Sepúlveda, qm 7 de cursa, i en "capo" Charly em diu... si vols ves fent! Així doncs seguint les seves indicacions dono un "palo" consentit i de bon rotllo!!! Fins llavors portàvem un mitja de 5min el qm. Incremento el ritme... baixada del Paral·lel amb la vista posada en l'arc blanc dels 9 qm pensant que seria el punt de gir però NO!!! El gir és més enllà, bufff!!! Això sí què és un pal.

Ara sí passo per l'últim qm i ja començo a cremar-ho tot... Últims 500 m i meta (Av. Reina M. Cristina). Esprint i per avui ja està bé.

A l'arribada ens retrobem tots i comentem la jugada. La colla C3 anem fent cap el cotxe uns amb més bon ritme que d'altres. Arribada al cotxe, canvi de roba, estiraments i més fotos... Després decidim anar caminant, per fer una mica de gana cap al bar de les Picornell. Allà fem uns cafès, pastes (molt bo el pastís de poma!) i fem petar la xerrada amb més o menys criteri...

Per mi segona cursa d'enguany i tercera en tota la meva vida de 10 qms i prou!! Aquest és tot el meu bagatge com a corredor però prova superada! Baixar de 50 min. Dels altres no cal dir res, només cal que mireu els temps, uns cracks aquests nens&nenes. Enhorabona a tothom!!!

Lourdes Rubio 44:39
Montse Aranda 46:27
Sergio Torres 48:20
Asunción Manjón 48:28
Xavier Vilanova 49:19
Angeles Juan 49:41
Carles Duran 49:49
Alejandro Rubio 52:36

No hay comentarios: