viernes, 14 de marzo de 2014

Seguretatviària

El Districte de l'Eixample i la Guàrdia Urbana duen a terme una campanya per garantir la convivència entre bicicletes, vianants i vehicles a motor 13/03/2014 : h.

#Seguretatviària L'Ajuntament de Barcelona i la Guàrdia Urbana treballen per garantir la correcta convivència entre les bicicletes, els vianants i els vehicles assegurant el compliment de l'Ordenança de Circulació de Vianants i Vehicles i del Reglament General de Circulació.


L'objectiu és que els ciclistes circulin de manera correcta i sense generar situacions de risc en aquells espais que comparteixen amb les persones que van a peu i que alhora la resta de vehicles motoritzats respectin la circulació d'aquest mode de transport.
Amb l'objectiu de vetllar pel compliment de les ordenances el cos de policia barceloní va intensificar el passat mes de setembre una campanya al Districte de l'Eixample, enfocada als punts de més afluència de ciutadans per reforçar les actuacions de prevenció i control de les infraccions ciclistes. Durant aquest període la Guàrdia Urbana ha fet una especial atenció a aquelles situacions que poden suposar un risc tant pel propi ciclista com pels mateixos vianants, actuant de manera preferent sobre:
  • Els ciclistes que condueixen una bicicleta de manera manifestament temerària.
  • Els ciclistes que circulen per vorera, andana o passeig en moments d'aglomeració de vianants.
  • Els ciclistes que circulen a una velocitat inadequada.
  • Els ciclistes que no obeeixen el llum vermell d'un semàfor.
  • Els ciclistes que circulen amb els auriculars posats o parlant pel mòbil.
Fruit d'aquesta tasca, durant el primer mig any, els agents han posat un total de 869 denúncies a ciclistes al Districte de l'Eixample, el que suposa un increment del 94,8 % respecte el mateix període de l'any anterior. Els capítols més destacats han estat no respectar els llums vermells d'un semàfor, amb 325 denúncies, circular pels espais reservats als vianants, amb 183 i conduir parlant per mòbil o escoltant música, amb 145.
Vetllar per la convivència a Rambla Catalunya
Durant aquest període la Guàrdia Urbana ha fet una especial atenció a l'àmbit de la Rambla Catalunya, un espai que concentra un gran nombre de ciutadans i visitants i on s'hi havia detectat un alt grau d'incompliment per part de les bicicletes de la prohibició específica de circular per sobre de la Rambla.
En aquests sis mesos la Unitat Territorial del Districte de l'Eixample ha activat un dispositiu específic de vigilància d'aquesta via, en horari de matí i horari de tarda, que s'ha efectuat mitjançant les patrulles ciclistes d'aquest cos policial. Fruit d'aquesta atenció, des del mes de setembre fins el mes de febrer en aquest espai els agents han posat un total de 167 denúncies a ciclistes, (la xifra s'ha multiplicat per deu respecte el mateix període de l'any anterior) de les quals 133 han estat a usuaris de la bici que circulaven per l'espai reservat a vianants.
Protecció als ciclistes
Al llarg d'aquesta campanya la Guàrdia Urbana també ha incrementat la detecció d'infraccions de vehicles comeses sobre el col·lectiu ciclista al Districte de l'Eixample. Fruit d'aquesta actuació, els agents han denunciat 387 cotxes o motos per infraccions com no respectar la prioritat dels ciclistes, circular pel carril bici o parar/estacionar vehicles al carril bici. La xifra suposa un increment del 94,47%
Aposta per la bicicleta
L'Ajuntament de Barcelona referma la seva aposta per impulsar l'ús de la bicicleta a la ciutat i per facilitar la convivència dels ciclistes amb la resta de vianants i de modes de transport de la capital catalana. Els desplaçaments amb bicicleta han registrat un important increment els darrers anys passant dels 47.000 diaris el 2006 als 126.000 desplaçaments diaris actuals.

Para ver la noticia, clicar en el enlace:

No hay comentarios: