lunes, 25 de febrero de 2013

La Challenge de Veterans 2013 arrenca a Barcelona

El passat diumenge 24 de Febrer va arrencar una nova edició de la Challenge de Veterans amb la celebració del Premi Inauguració al circuit de la Mar Bella de Barcelona. Ja van set anys que aquesta prova organitzada pel Club Ciclista Provençalenc, l'Esport Ciclista Sant Andreu, la Penya Ciclista Poble Nou i l'Associació de Ciclisme Veterans de Catalunya és la primera puntuable de la Challenge.

Pocs minuts després de les 10 hores del matí, amb un fred intens però amb un bon sol, van prendre la sortida un total de 107 corredors.

L'escapada bona del dia es va fer ben d'hora, a la primera volta de la cursa. En aquest moment van marxar sis corredors que, gràcies al seu enteniment, van aconseguir un avantatge de poc menys d'un minut amb respecte el gran pilot. Aquests homes van ser Pedro Viana (CC El Diari), Ismael Tudo (CC Biela), Francesc Catalán (RCB Motor Begues), Salvador Gálvez (Galvesport), Manuel Molero (Genesis) i Francesc Fernández (CC Olot).

Pel darrera hi va haver molts intents de connectar amb el grupet de vanguàrdia però la bona feina, especialment de l'equip barcelonès Galvesport-Pinarello que estrenaven nova imatge en aquesta cursa, va fer que l'avantatge no baixés mai del mig minut.

Així doncs es va arribar a l'última volta i l'esprint final va ser guanyat amb claredat per Salva Gálvez per davant de Tudo i Catalán. Els seguents de l'escapada van ser Molero, Fernández i Viana mentre que els corredors del Galvesport Juanjo Agüero i Juan Carlos Medina van donar temps al gran grup, a 31 segons.

El podi dels Veterans-40 va estar configurat per Ismael Tudo (CC Biela), Francesc Josep Catalán (RCB Motor Begues) i Manuel Molero (Genesis Cycling Team). Els millors dels Veterans-50 van ser el guanyador de la cursa, Salvador Gálvez (Galvesport), Pedro Viana (CC El Diari) i Federico Olmedillas (Galvesport). Dels Veterans-60 els primers van ser Antonio Terrones (Genesis Cycling), Cristóbal Maya (Galvesport) i Juan Hernández (Escola Pratenca).

La millor fèmina va ser Beatriu Gómez (Tandem Catalunya) seguida per Christina Smith (Bicisport Calgary) i Maria Casanova (Esteve-Girona Costa Brava). La classificació dels equips va estar encapçalada pel Galvesport-Pinarello, seguits pel RCB Motor Begues i el Genesis Cycling Team.

Des de l'organització es vol agrair la magnífica tasca de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Protecció Civil, Creu Roja i voluntaris i l'ajuda que autoritats i patrocinadors han donat per la celebració de la cursa.