martes, 4 de junio de 2013

Marxa La Bonaigua 2013

 Cronica C. Duran
El divendres per la tarda el Xavi Vilanova, el Carles Garrido i un servidor vam pujar cap a la Pobla de Segur per participar dissabte  a la marxa cicloturista de la Superbonaigua: 202 kms. i 3.400 metres de desnivell pujant l’alt de Montcortés,  el port de la Bonaigua, el Túnel de Vielha i el Coll de Perves. Marxa dura per els kms. i el desnivell.
El temps no indicava que fes calor ni sol però allí que ens vam presentar. A l’hotel ens vam trobar a tots els coneguts, inclòs el nostre soci el “Maño”.
Després de recollir dorsals i de dir-nos que ens abriguéssim vam anar a sopar ben d’hora per llavors caminar una miqueta i fer una cerveseta.
A dormir i a les 8:30 a la sortida. No feia gaire fred i puntualment vam sortir direcció Senterada per pujar a Montcortés, pujada suau a bon ritme que baixa cap a l’altre banda cap a Gerri de la Sal. Des d’allí quasi 50 km. en un mega-pilot per anar “pujant” per la vall xino-xano fins Esterri d’Aneu. Allí ens van posar per un accés al Port de la Bonaigua que no em sonava de res però a l’agafar la carretera de la Bonaigua ens van desviar cap a Esterri per que “a dalt estava nevant” !!!!
Hi ha via un plà B per si nevaba i el van executar: 2 pujades inèdites a Jou i Pujalt, la primera de 9 kms. i la segona de 11 per baixar un altre cop cap a Gerri de la Sal i pujar el Montcortès per on el vam baixar. La marxa es va fer dura per la distancia i el desnivell ( 193 kms. i 3000 de desnivell ) i també per el fort vent que als que duiem rodes de perfil ens van fer patir per la nostre integritat.
El Xavi i el LoGarri van patir diferent sort: després de la pujada a Jou al LoGarri va patir avería irreparable que el va portar a l'abandonament, fet que va fer que el Xavi tornés directament cap a la sortida i no fer les 2 últimes pujades. Gràcies als contactes que tenim en el "mundillo" van aconseguir una furgoneta per al LoGarri per tal que el portéssin a meta. La meva sorpresa al veure'ls ja a meta quan jo vaig arribar va ser majúscula ja que aquest parell em sorprenen cada cop més.
En fi, una altra al sac i la setmana que ve, el diumenge, anem a disputar la Cadí-Moixeró que esperem que sigui almenys amb sol que ja toca !!!
 


No hay comentarios: