martes, 15 de julio de 2008

Sortida al Coll de Pal

Crònica de Carles Duran

Ahir, diada nacional francesa, tres que no treballavem vam anar a fer una etapeta per anar preparant les cites d'estiu: Miguel Indurain i Perico Delgado.

Vam anar en cotxe fins Campdevànol, i des d'allí vam tirar direcció la Pobla de Lillet. En el primer tram vam veure el que semblava un "espejismo", dues rosses fent footing. Bé, dues rosses que estaven molt bones, jeje.

Aquesta carretera comunica Campdevànol amb Guardiola de Berguedà, i a través del Coll de la Merolla (3ª categoria) es passa per Gombrèn, La Pobla de Lillet i Guardiola de Berguedà. Des d'allí vam tirar cap a Bagà, a uns 2 o 3 kms. per començar a pujar un autèntic colòs: Coll de Pal amb els seus 19 kms al 6.5 % de mitja.

Primer tram molt suau, inclús amb un troç de descans, però un cop es passa per sota els viaductes del Tunel del Cadí, s'agafa un km. al 9.5 % constant i molt dur ja que deu tenir puntes per sobre del 10-11%, fins a arribar a una curva a la dreta en que la pendent es suavitza. En aquest tram, el Xavi Vilanova es va despenjar i no el vam poder tornar a veure fins la coronació, en que li vam treure uns 2 o 3 minuts.

Cal remarcar la evolució molt favorable del company LoGarri, que a falta de 7 kms. no el vaig poder seguir i va marxar sol-solet fins a dalt de tot. Quin paio, ha estat parat 3 anys i el seu retorn ha estat espectacular tot i que desde la Bonaigua que arrosegava una lesió al genoll que la tingut parat. Com mou el 39 !!!!

Com a anècdota, a finals de pujada vam viure els nostres propis SanFermines, ja que hi havia un grup de vaques pujant per la carretera en pilot, i passar-les va ser una mica complicat. Al baixar, ens les vam trobar de cara i inclús una es va pixar de por, jeje.

A l'arribar a Campevànol, ens vam canviar, vam carregar bicis al cotxe i vam dinar de menú. Fent el café vam veure el final de etapa (de fet vam veure mitja pujada al tourmalet i tot Hautacam). Pensavem que ens fotrien fora del bar, però no.

No hay comentarios: