miércoles, 22 de abril de 2009

Gran Cursa Ciclista de Les Corts 2009

Una de les proves ciclistes més destacades del calendari barceloní va tenir lloc el passat diumenge 19. Es tracta de la 22a edició de la Gran Cursa Ciclista de Les Corts, organitzada anualment per l'Esport Ciclista Veterans de Catalunya.

Com cada any, a la Gran Cursa Ciclista de Les Corts es ret homenatge a una personalitat que ha destacat per la seva aportació al món del ciclisme. Enguany, la prova va retre un homenatge a Juan Crespo Hita.

Crespo, nascut a la Ciutat Comtal el 1927, va obtenir la primera llicència amb només 19 anys, al Club Ciclista Provençalenc de Barcelona, amb el qual va aconseguir una dotzena de victòries en només una temporada.

Des d'aleshores, Crespo no va deixar mai de competir i mostrar el seu amor pel ciclisme, i va acumular victòries a competicions d'arreu d'Europa, de l'any 1953 al 1958, any en què va haver d’abandonar el ciclisme en patir una greu lesió mentre disputava el Giro d’Itàlia.

No obstant això, la seva vinculació amb el món ciclista va continuar intacta: com a seleccionador català; director d'equips nacionals i espanyols; subdirector de la Federació Catalana de Ciclisme, en època de Miquel Poblet, i més de dues dècades com a director de la Volta Ciclista a Catalunya.

No hay comentarios: